The Salt Street Journal nr. 6 (23 mai 1999)

nr. 6 - 23 mai 1999
~ editat la Iasi ~
~ apare in fiecare duminica dimineata ~
"Voi sunteti sarea pamantului" (Matei 5:13)

Sumar: editorial, prima stire, cuvantul, interviu cu pastorul Bryan Onken, dictionarul teologic, raftul de carti, mcc, miezonoptica, un bob de sare, un alt bob de sare, viata crestina, sunt tanar, curier, actualitatea, posta redactiei

Eduard OrasanuLectia despre...

Un inger mi-a spus:
"Prinde-te de vesmantul meu! "
-Voi zbura?
"Daca nu ai stiut sa traiesti,
Cum vei sti sa mori? "
-Voi zbura?
"Daca doar te-ai tarat
Cum vei sti sa te inalti?"


(foto: SSJ)

Prima stire

La aceasta rubrica in numarul trecut am publicat urmatoarea stire:

"Procuratura din Republica Moldova este chemata sa se pronunte cu privire la evenimentele petrecute la inceputul lunii Mai in localitatea Mingir. Cateva sute de ortodocsi, in frunte cu preotii si primarul, au agresat un grup de credinciosi ce apartin de Biserica Baptista. Incidentul reflecta nemultumirea Bisericii Ortodoxe fata de faptul ca pierde un numar constant de enoriasi, acestia aderand la cultele neoprotestante. In localitatea Mingir, furia preotilor a atins punctul maxim cand crediciosii baptisti ii fotografiau smulgand pietrele din biserica aflata in constructie. Valeriu Ghiletchi, crestin baptist, deputat in Parlamentul Moldovei (singurul neoprotestant din parlament), declara: "Daca ar fi fost o intilnire organizata in afara, atunci mai putem discuta, dar in cazul dat, nu este vorba de nici un prozelitism, oamenii isi construiau un loc unde sa se adune, unde sa se roage lui Dumnezeu." Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Chisnaului si intregii Moldovei, Parintele Teodor Rosca a declarat: "Mitropolia regreta actele de violenta ce s-au petrecut in Mingir, dar acestea sunt un un rezultat al prozelitismului abuziv manifestat de secta baptista". Asemenea evenimente se intimpla rar in Republica Moldova. Se estimeaza ca un procent de 10% din populatia Moldovei este neoprotestanta. (Stire preluata de la BBC) - IN EXCLUSIVITATE AVEM PROMISUNEA CA VOM PRIMI VESTI DE LA FATA LOCULUI"

Iata ca ne tinem de cuvant! La rugamintea noastra pastorul Sandu Pavel, din Valea Mare (Republica Moldova), a luat legatura cu pastorul care are in responsabilitate si biserica din Minjir, astfel va punem la dispozitie urmatorul material primit la redactie:

De cand se aduna fratii in satul Minjir?

V. Dascaliuc: Fratii se aduna in Minjir din 1993, de cand am mers eu acolo. Am fost numit misionar. Inainte de aceasta fratii din Minjir frecventau biserica din satul Horjesti.

A-ti avut probleme de cand va adunati la Minjir?

V. Dascaliuc : Am avut probleme organizatorice, dar in general nu!

Cati membri erau in sat la venirea dumneavoastra?

V. Dascaliuc: Cand am inceput lucrarea la Minjir erau cinci suflete acolo. Acum, cu ajutorul Domnului, sunt 13 membri si 8 suflete care s-au intors la Domnul de curand.

Cand si cum ati inceput lucrarile de constructie a bisericii?

V. Dascaliuc: O sora, membra din biserica noastra, Bubuioc Zinaida, a donat un lot de pamant pentru constructia Casei de Rugaciune. Proiectul nostru a fost aprobat de arhitectul general raional si de primar in mod oral. Lucrul l-am inceput la 21 aprilie a.c. si n-am avut probleme pana la data de 5 mai cand ne-au vizitat trei preoti ortodocsi impreuna cu primarul si cu inca 120 de oameni. Ei ne-au avertizat ca daca nu oprim constructia vor distruge tot ce am cladit. In ziua aceea primarul ne-a tinut apararea. A spus ca noi trebuie sa terminam fundatia si apoi sa intrerupem lucrarile pana dupa alegeri. A doua zi, 6 mai, a fost Sfantul Gheorghe si oamenii s-au adunat la biserica si totodata a fost adunare preelectorala a Partidului Comunist. Din spusele oamenilor, la biserica li s-a dat vin. N-au terminat bine slujba si preotul a anuntat in biserica, ca daca nu vor merge cu totii la adunarea peelectorala si apoi impreuna sa distruga constructia credinciosilor baptisti, nu-i va mai primi in biserica. A doua zi, in jur de 6 preoti, primarul si o multime de 500 de oameni au ajuns la lot si au inceput sa strige: "Deschideti si iesiti afara!" Noi eram 16 lucratori. Au inceput sa darame gardul. Primul a pus mana pe gard un preot - Olaras Nicolae (Carpineni). Atunci cand daramau gardul, un frate din biserica - Vitalie Stirbet - fotografia. Cand au vazut ei ca-i fotografiaza, au luat o piatra si l-au lovit in frunte. A curs mult sange. Eu m-am repezit, am luat aparatul si l-am fotografiat pe Vitalie cum era insangerat. Vazand aceasta, cineva a strigat: "Luati-i aparatul!" Am inceput sa fug. Ei m-au prins si au inceput sa ma bata ca sa le dau aparatul. Am primit o lovitura puternica la nas si am simtit ca-mi slabesc puterile. Primarul a venit cu un politist, m-a apucat de maini si mi-au spus sa dau aparatul, ca de nu, va fi mai rau. Atunci le-am spus sa ma lase toti in pace, pentru ca eram insangerat. I-am dat aparatul primarului cu conditia ca nu va ilumina (expune la lumina) pelicula. El a dat cuvantul in fata oamenilor ca nu o va ilumina. In timp ce ma batusera pe mine, ceilalti oameni au daramat ce au putut din temelia bisericii. I-am cerut primarului sa cheme politia si sa dea oamenii afara, dar el a spus ca politia nu-i si ca oamenii nu-l asculta, cu toate ca nici nu incercase sa-i alunge. Apoi eu, Vitalie si inca un frate am plecat la Hancesti la expertiza medicala. Am mers si la politie, cerand sa ni se inregistreze cazul si nu au vrut. Telefoanele din Minjir erau intrerupte in momentul incidentului. Cand ne-am intors in sat, am gasit la locul constructiei o dezordine extraordinara. Partial zidurile au fost distruse, sacii cu ciment au fost sparti si udati cu apa... A doua zi, in sat a venit o echipa de la PRO-TV si au luat interviu de la oameni si de la primar. Toti cei care au fost implicati in incident au fost chemati la interogare. Cu toate acestea noi credem ca vom duce constructia la bun sfarsit. Dumnezeu ne va ajuta !"

(mesajul a fost trimis de Simion Placinta, Chisinau)

Nota redactiei: Acest mesaj a fost trimis cu anumite retineri. Se incearca aplanarea conflictului si nu escaladarea lui. Celor din Moldova le este teama ca prin publicarea acestui material, conflictul ar putea fi continuat. Noi il publicam din dorinta de a INFORMA. Credem in acest drept si dorim ca prin folosirea lui sa nu facem rau.

M. P.Cuvantul
randuri nelinistitoare

Rugaciunea

Este singurul mod de comunicare dintre om si divinitate, dintre creat si Creator. Modul acesta capata continut si substanta daca rugaciunea vine dintr-o inima smerita si plina de veneratie. Daca in vechime, biserica primara se ruga "in duh si-n adevar", astazi faptele stau cu totul altfel. Credinciosii din bisericile noastre, par a uita ce inseamna a te ruga Creatorului, Demiurgului, Celui ce este de trei ori sfant, Celui Atotputernic. Daca participi la o "ora de rugaciune" constati ca sunt diferite feluri de rugaciune, si anume: rugaciuni prin care unii credinciosi se lauda pe ei insisi, rugaciuni prin care unii credinciosi ataca pe altii, rugaciuni care nu sunt altceva decat o insiruire de sabloane. Exista, desigur, si credinciosi care se roaga conform Scripturii. Exista credinciosi care spun aceeasi rugaciune de cand ii stiu si cunosc dinainte ce vor spune: X se va lega iar de tineri, Y va plange din nou, Z isi va incheia rugaciunea cu "Te implor pentru ca m-ai ascultat". A asista la o astfel de "ora de rugaciune", inseamna a te supune, singur, de buna voie si nesilit de nimeni la un supliciu. Astfel de rugaciuni precum cele enumerate mai sus, te indispun, te plictisesc si te exaspereaza. Poate aceasta este un motiv pentru absenteismul de la "ora de rugaciune". Ce e de facut?

Interviu cu pastorul Bryan Onken (ultima parte)

(Reporter): Ce carti apreciati din literatura universala?

Am niste carti favorite. In special imi plac povestile misterioase. Drept care ani de-a randul mi-au placut intamplarile lui Sherlock Holmes. Mi-au placut foarte mult din cauza acelui simt al minunilor care vin odata cu descoperirea faptelor ce se petrec in povestea unui detectiv.

(Reporter): Care sunt impresiile cu care plecati si cum vedeti orasul Iasi?

Vad orasul Iasi, ca si cum ar fi tavanul Capelei Sixtine, unde Michelangelo a pictat tablouri minunate. Cu zece ani in urma a inceput restaurarea tavanului. Era o mare problema la inceput, din cauza fumului si prafului, care a acoperit de-a lungul timpului tablourile, in a ascunde dedesubt picturile originale ale lui Michelangelo. Tavanul de fapt este luminos, iar originala frumusete a lui a fost pierduta pentru un timp. Ceea ce simt despre Iasi este ca are o frumusete a sa care a fost acoperita si care ar putea fi descoperita si luminata. Exista o adevarata bunastare culturala si istorica. Dar toate acestea par ca o amintire, ca un cantec ce este cantat si cand acesta se termina, melodia iti ramane in memorie. Vad asta in cladiri si aud despre acest lucru in conversatii, aproape ca niste amintiri despre melodiile Iasului.

(Repoter): Ce faceti in timpul liber?

Ma joc cu copiii mei foarte mult. Cred ca ei trebuie sa stie cum trebuie sa te bucuri de viata si nu doar cum sa trudesti. Imi place de asemenea sa scriu, sa ascult muzica. Din cand in cand mai pictez cate un mic tablou.

(Reporter): Ce muzica va place sa ascultati?

Imi place jazz-ul, muzica stil big-band. Imi place la fel de mult si musical-urile Brodway. Acestea le ascult de obicei la ocazii deosebite. In general, insa, ascult muzica crestina contemporana worship (de inchinare), intr-o varietate de stiluri. Cand am devenit crestin, umblarea mea cu Dumnezeu a fost zidita pe inchinare. Pe masura ce cresc in credinta continui sa ma hranesc cu acelasi fel de mancare, si asa ca ascult muzica worship de calitate, deoarece cred ca muzica este memorabila si cuvintele sunt dinamice si proaspete.

(Reporter): Adresati cateva cuvinte special pentru cititorii revistei!

Un lucru pe care l-am observat in Romania: studentii sunt infometati dupa speranta. Cred ca guvernul a adus o doza de dezamagire, nu numai sub comunism, ci chiar si acum. Ma intreb daca romanii cred ca exista acel conducator care sa poata sa scoata tara din impas. M-am intrebat, in serile petrecute plimbandu-ma pe strazile Iasului, daca Romania este intr-un punct de intoarcere, unde ca si natiune este gata sa raspunda la speranta oferita de Isus. Stiu ca Biserica Ortodoxa are o infuenta puternica in Romania, dar cand am vizitat bisericile ortodoxe si vazand pe inchinatori, m-am intrebat daca ei experimenteaza sau inteleg nadejdea oferita de Isus. De aceea ma intreb ce planuri are Dumnezeu pentru Romania! Romania este poate la un punct de rascruce, de unde s-ar putea naste speranta.

(Reporter): Va multumesc.
(Interviu realizat de Eugen Eremia)

Dictionarul Teologic

Dumnezeu este EXISTENTA, are EXISTENTA in SINE si daruieste EXISTENTA tuturor celor create. Dumnezeu este INFINIT, NECOMPUS, ETERN, SUPRASPATIAL, ATOTPUTERNIC, ATOATESTIITOR. Aceste numiri, apofatice si catafatice, nu reusesc sa arate care este natura lui Dumnezeu. Aceasta nu poate fi inteleasa de catre mintea umana. Vom continua cu un nou capitol numit SPIRITUALITATEA. Acest capitol defineste mai bine caracterul de PERSOANA al lui Dumnezeu. Numirile de mai sus si cele care vor urma se pot aplica intregii Dumnezeiri. Si la fel, in acelasi chip si fara deosebire si fiecareia din ipostasele Sfintei Treimi.

"Noi cunoastem si marturisim ca Dumnezeu este:
sfant, izvorul bunatatii, al iubirii si al dreptatii
milos, ocrotitor, indurator
cunoaste toate inainte de facerea lor
"
(Ioan Damaschin)

"Dumnezeu este: perfectiunea, in El sunt perfectiunile tuturor lucrurilor
bunatatea, numai Dumnezeu este bun prin esenta Sa,
noi suntem prin straduinta si participare.
El este viata

(Thoma d'Aquino)

"Noi participam la intelepciunea, sfintenia, bunatatea, iubirea, dreptatea, mila, ocrotirea, indurarea, harul lui Dumnezeu."
(Dumitru Staniloaie)

Eduard OrasanuRaftul de carti

CINGHIZ AITMATOV - O zi mai lunga decat veacul (Legenda Mankurtului)

Astazi vom incheia prezentarea acestui roman. Am incercat sa descriu doua fire tesute si legate in continutul lor: a) procesiunea de inmormantare ce se desfasura spre cimitirul Ana-Beiit, raportarea acestei mici comunitati la acest trist moment si surpriza descoperirii ca zona este ingradita si considerata teritoriu militar; b) inceputul legendei mankurtului pana la intalnirea dintre mama si fiul ei. Romanul contine un al treilea fir, si anume o intamplare petrecuta in spatiul cosmic. Intamplarea petrecuta deasupra pamantului reflecta cateva analogii: o statie orbitala in pustietatea vazduhului si o statie de cale ferata in pustietatea stepei. Oameni ce se supun datoriei, istoriei si se lovesc de ingradiri sau evadeaza in nemarginire. Statia orbitala se numeste Paritet. Ea avea la bord doi astronauti, unul rus si unul american. Scopul lor era desfasurarea unui program ce isi propunea o misiune planeotologica: studierea planetei X in scopul valorificarii mineralelor ei. Dar acest program este dat peste cap de o uluitoare descoperire: semnalul existentei unei civilizatii extraterestre. Astronautii intra in contact cu aceasta noua civilizatie, ce salasluia pe planeta Liman Impadurit. Dar nu se rezuma la dialog "printre stele", ci parasind statia, poposesc pe aceasta planeta, unde nu exista notiunea de razboi. Aceasta intamplare incordeaza relatiile dintre cele doua mari super-puteri (USA si USSR), fiecare luandu-si masuri de securitate militara. In Uniunea Sovietica, aceste masuri au vizat si cosmodromul ce incercuia cimitirul Ana-Beiit. Langa cosmodrom, in acel moment era micul grup venit din gara pierduta in stepa...

Povestea are adancimea ei si ma rezum la a va invita sa o descoperiti. Dar trebuie sa descoperiti si ce au facut cei aflati in procesiunea de inmormantare si care este sfarsitul legendei mankurtului. (De acelasi autor: Esafodul, Cantecul stepei, cantecul muntilor)

Eugen EremiaMuzica Crestina Contemporana

Salut pe toti cititorii rubricii!

Ma gandeam ce putere are muzica. Astazi cand mergeam cu autobuzul ascultam, fara sa vreau, muzica de pe o caseta ce era pusa de sofer. Incercam sa ma gandesc la orice, numai la muzica nu si nu reuseam. Si atunci am inteles puterea pe care o are muzica.

Astazi va voi spune despre un cantaret renumit in lumea crestina a muzicii. Este chiar solistul formatiei PETRA. Numele lui este John Schlitt. Pe langa activitatea sa desfasurata de-a lungul timpului in formatie, John s-a hotarat sa-si cante propriile compozitii. Ca rezultat a aparut primul sau album solo "Shake". Albumul aduce un rock antrenant, plin de chitari ritmice. Piese ca "Wake the dead", "Carry the burden", "Let it show" ofera un mesaj de trezire si putere de a merge si a spune celorlati despre Hristos. Un sound extraordinar! Al doielea album, intitulat "Unfit for swine", este produs in colaborare cu Mark Heimermann, Dann si David Huff. Rock-ul alternativ al albumului ii confera un stil asemanator cu ultimile albume facute de Petra. John Schiltt este unul din cei mai buni vocalisti din lume si eu cred ca isi merita numele pe deplin. Dar, eu niciodata nu uit de Cel ce i-a dat darul acesta. A Lui sa fie SLAVA in VECI!


(recomandam a se vedea "Eugen Eremia - Galeriile de muzica crestina contemporana")

Miezonoptica
“Fiecare are dreptul la banalitatile lui!"

In diminetile calde, imi bucuram ochii sorbind soarele rosu ce se nastea din mare. Ma aflam mic si neinsemnat talpile mele pipaiau plaja umeda, si se racoreau in valurile albe... (Eduard Orasanu)

Alina SimionUn bob de sare

... omul devine. In faptul lui a deveni, se inscrie toata libertatea omului. Parerea Sfantului Augustin despre ideea de libertate este: "Iubeste pe Dumnezeu si fa ce vrei". Cand iubesti pe Dumnezeu nu mai faci ce vrei, ci ceea ce trebuie. Ce este acest "ce trebuie"? Poate devenirea omului...

Sabina DodanUn alt bob de sare

O vioara tanguie un cantec,
Un copil inseamna o viata,
Un ochi iveste o lacrima.
Florile albe, cerul etern...
Nori ce-ating infinitul.
Nemurirea se hraneste cu dragoste,
Linistea cu plans,
Credinta cu teama!

Galia Eremia

Viata Crestina
Marturia
LINSTEA SI SUNETELE

De ce este dar atat de usor sa tacem si de ce este atat de greu sa spunem despre Cel Prea Bun? Despre orice altceva vorbim mult. Sa admitem, ca am descoperit un tratament impotriva artrozei sau reumatismului. Fiti siguri, vom spune tuturor despre asta! Dar a vorbi despre Cristos cu cineva este mai dificil decat sa povestesti despre o cumparatura grozava. In calea sunetului par a fi multe obstacole - reale sau ireale. Iata unul: Esenta necredintei.
Multi oameni nici nu-si dau seama ca au nevoie de Cristos (le merge bine si asa, fara El), ba mai mult Il resping. Discutia cu ei s-ar asemana cu vanzarea unui medicament scump, dar suspect. Au auzit ceva, dar nimic important pentru ei si dialogul nu le starneste interes. De ce este dar atat de usor sa tacem si de ce este atat de greu sa spunem despre Cel Prea Bun? Sa tacem...Si totusi cateodata este bine sa taci. Frigul suspiciunii se poate topi prin fapte, fara cuvinte. Apostolul Petru, invata si sfatuia sotiile crestine sa-si castige sotii prin purtare, prin modul lor de viata de zi cu zi (1Petru 3: 1-3). Viata crestina poate vorbi mai eficient decat cuvintele. Ce ziceti despre asta?

Ionut ApostuSunt Tanar

V-ati intrebat vreodata de ce tineretea este varsta vulnerabilitatii?

Ei bine, daca in numarul trecut am accentuat faptul ca vulnerabilitatea ar fi un defect, aceasta ar putea fi si o deosebita calitate: sensibilitate in fata frumosului, vulnerabilitate fata de ceea ce incanta ochiul si sufletul, deschidere fata de mesajul lui Cristos. Daca noi toti am sti (controla) cand sa fim vulnerabili si cand sa fim puternici, cred ca o mare parte din temerile nostre ar disparea cu desavarsire. De ce? Pai, este foarte simplu! Andrei Plesu, in cartea sa "Minima Moralia", elaboreaza o teorie a principiilor neutre. Cum se aplica o astfel de teorie la cazul de fata? Sa zicem ca ne-am ales ca principiu al vietii noastre "verticalitatea" (integritatea, credinciosia, necompromisul). Trebuie pentru asta sa delimitam foarte limpede acest principiu: la limita de jos este compromisul, iar la limita de sus este martirajul (cel ce isi jertfeste viata pentru ideea lui). Alt criteriu al principiilor neutre este ca potrivit e sa te situezi la mijloc. Exemplu: Daruirea; la limita de jos este zgarcenia si la limita de sus este risipa. Asadar, a sti (a controla) vulnerabilitatea inseamna insusirea unor principii corecte, profunde si elastice de viata. Poate va sperie termenul de elasticitate, dar cred ca teoria principiilor neutre este un raspuns. Este adevarat ca e mult mai usor sa imprumuti valorile altora decat sa lupti cu ceea ce ai, cu ceea ce ti se da, cu ceea ce stii, cu ceea ce ti se spune, cu ceea ce vrei si cu ceea ce esti constrans sa faci. Asadar, haideti sa fim cu intelepciune VULNERABILI... in fata frumusetii...

Epilog-metafora: Este bine sa fii vulnerabil, dar nu uita ca fluturii mor cand descopera o taina!

Curier & Posta redactiei

Am primit la redactie:

"Muzica Crestina Contemporana" - dezbaterea PRO si CONTRA.

Sunt un mare pasionat de muzica (cu precadere crestina), cineva care a avut de luptat cu conceptii din cele mai diferite in materie de muzica ce se poate canta in biserica si care a incercat sa inteleaga toate gusturile. Cineva care, cu regret, in cele din urma a renuntat complet la acest mod de exprimare. Continui sa ascult muzica, muzica ma incanta, dar am renuntat complet la a mai canta, la a mai compune si ma rezum la a-mi aminti, la a mai asculta din cand in cand cate o piesa proprie pe care o mai canta corul (sau diferite grupuri) cu ocazii festive, etc... Ma tem ca raman un exemplu de caz in care a fost stins duhul. Mi-am vandut chitara, mi-am aruncat partiturile, am intrerupt orice activitate legata de muzica. Poate din aceasta cauza am avut o astfel de reactie citind rubrica Pro/Contra Muzica Crestina Contemporana, simtind nevoia sa atentionez cu privire la implicatiile pe care le pot avea observatiile de gen I.M. Permiteti-mi sa raman Virtual Cat...

Eugen, Fr. Tica O. te saluta. Nu prea a fost satisfacut de mesajul fr. Danut Manastireanu, care milita PRO - "generatia in blugi", dar nu dispera si asteapta ca intr-o buna zi sa apara raspunsul scontat de poporul lui Chritos.

Mocanu Edi (Iasi).

O tema cum ar fi cea a muzicii crestine contemporane starneste desigur multe discutii si controverse. Si nu este singura. Parca, parca, ni se pare ca rubrica "Sunt tanar" din numarul 5, va fi un punct de plecare pentru alte discutii, mai ales ca "va urma". Si nu e rau.

Gelu Leontiuc (Timisoara).

Asteptam in continuare si alte semnale din partea dumneavoastra, legate de acest subiect!

Actualitatea

Absolventi

In aceasta perioada in comunitatea penticostala se obisnuieste, printre studentii ce isi fac studiile in Iasi, sa se sarbatoreasca cei care sunt in pragul absolvirii universitatii. La sfarsitul acestei saptamani un asemenea eveniment a avut loc. Studentii penticostali din Iasi au un grup al lor inchegat si care functioneaza de mai multi ani.

Kosovo
"Give peace a chance" John Lennon

Aviatia NATO a bombardat un terminal petrolier, port la Dunare, in vecinatatea Portilor de Fier. Acesta este al cincilea atac asupra acestui obiectiv, iar satenii de pe malul romanesc al Dunarii marturisesc ca traiesc cu teama. Un alt atac NATO a lovit din greseala resedinta ambasadorului Elvetiei din Belgrad. Tot mai multe voci din cadrul NATO cer suspendarea temporara a bombardamentelor (Italia si Germania).

Redactia

Alina Simion
Eugen Eremia
Eduard Orasanu (redactor sef)
Ionut Apostu
M. P.
Sabina Dodan

A colaborat la acest numar

Galia Eremia

Posta redactiei: Semnal! Va rugam, daca intentionati sa trimiteti revista la prietenii dumneavoastra, sa verificati in prealabil daca nu cumva o primesc. Avem multe semnale prin care ni se transmite faptul ca revista se primeste de la mai multe adrese. Acest fapt ne bucura, dar nu vrem sa stresam pe cititori.

Mutumim tuturor celor care ne-au scris. Am primit semnale din Romania: Bucuresti, Oradea, Timisoara, Cluj, Iasi, si din strainatate: Australia. Adrian Gocan (?) : Multumim foarte mult pentru adrese! Asteptam si alte informatii despre dumneavoastra. Virtual Cat (?): Ne-au bucurat randurile primite de la tine. Spune-ne ce carti le consideri cele mai importante. Dupa cum observi intrebarea aceasta deschide un alt drum al cunoasterii noastre. Marius Cruceru (Oradea): Stim ca locul de unde este scrisa revista exista si in mica parte in inima ta. Am vrea sa satisfaca nu doar nostalgiile tale iesene, ci si o sete dupa frumos (daca ceea ce facem se poate numi asa). Leontiuc Gelu (Timisoara): Multumim foarte mult pentru sugestii. Ramanem deschisi unui schimb de informatii si totodata altor propuneri! Gili Indrie (Timisoara): Pentru ceea ce ne-ati rugat va vom contacta personal! Valentin Magar (Bucuresti ): Ne bucuram ca iti place revista. Cat despre abonament, fii pe pace! Se rezolva! Adrian Ambrosie (Iasi): Propunerea dumneavoastra ne depaseste. Asteptam vesti! Emanuel (Australia): Cred ca meritati cu desavarsire un premiu de fidelitate! Dumnezeu sa va binecuvinteze in ceea ce faceti! Silviu Despa (?): Si noi iti multumim! Cu respect! Si totusi altceva despre dumneavoastra... Mocanu Constantin (Iasi): Ne vom stradui sa va trimitem revista in fiecare Duminica. Va trimitem salutari. Eugen va va raspunde personal. Liviu Marhao (Cluj): Sarbatoarea tine de sase numere! Deci suntem de doua ori romani. Acum, serios vorbind, revista aceasta cere un efort deosebit si nici noi nu stim cat va dura! Si altceva despre dumneavostra, chiar nimic? Peste doua numere va stergem de pe lista? Asteptam semnale din partea dumneavoastra la (...)
Va rugam sa ne semnalati eventualele probleme tehnice cu care primiti aceasta revista.

Pentru a va abona sau pentru a refuza aceasta revista electronica trimiteti un mesaj la adresa (...) cu subiectul "subscribe SSJ" sau “unsubscribe SSJ”, specificand adresa (adresele) la care doriti sa primiti revista sau sa nu o mai primiti. Va multumim.

"Frumusetea va salva lumea!" F. M. Dostoievski
iar frumusetea este
HRISTOS

Niciun comentariu: