The Salt Street Jurnal nr. 4 (9 mai 1999)

nr. 4 - 9 mai 1999
~ editat la Iasi ~
~ apare in fiecare duminica dimineata ~
"Voi sunteti sarea pamantului" (Matei 5:13)

Sumar: editorial, prima stire, portret, cuvantul, interviu cu pastorul Bryan Onken, dictionarul teologic, raftul de carti, mcc, miezonoptica, un bob de sare, sunt tanar, curier, actualitatea, posta redactiei

Eduard OrasanuEditorial

Acum cativa ani, Iasul a fost vizitat de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei. Au iesit mii de oameni in strada si au dat dovada de o deosebita cordialitate si civilizatie. Au fost aplauze si flori din partea unui oras recunoscut pentru opiniile sale republicane si politic asezat la stanga. Zilele acestea, Bucurestiul cunoaste prezenta unei alte mari personalitati si anume Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea. Iar oamenii sunt chemati sa dea dovada de ospitalitate si toleranta. Poate vor fi aplauze si flori din partea miilor de crestini ortodocsi. Semnificatia vizitei este profunda si are menirea sa aplaneze conflicte si neintelegeri. Am folosit in acest editorial cuvinte ca Majestate si Sanctitate, iar eu stiu ca noi, cei neoprotestanti, reactionam diferit la ele. Le privim cu ingaduinta sau ne irita. E drept, Majestatea si Sanctitatea absoluta e Hristos, dar tot drept este ca sunt oameni cu chemari si daruri diferite. Sa le recunoastem cordial si civilizat, cu ospitalitate si toleranta, pastrandu-ne propriile opinii.


(Palatul Culturii - Iasi. Foto: Vasile Dorin)

Prima stire

Vineri 7 mai a inceput in Romania vizita Sanctitatii sale Papa Ioan Paul al II-lea. La ora 12:00 a fost ceremonia de primire pe aeroportul Baneasa. A urmat o intalnire la Catedrala Patriarhala cu Patriarhul Teoctist al Bisericii Ortodoxe Romane. Dupa amiaza, Suveranul Pontif, a participat la Conferinta Episcopala Romana, unde s-a intalnit cu episcopi Greco si Romano-Catolici. La ora 18:00 Sanctitatea Sa a fost primit de Presedintele Romaniei, Emil Constantinescu, la palatul Cotroceni. Sambata 8 mai, dimineata, la cimitirul Belu a avut loc o ceremonie comemorativa la mormantul Mitropolitului Iuliu Hosu. La ora 10:30 la Catedrala Sf. Iosif s-a sustinut o liturghie in rit Greco-Catolic. Seara a avut loc o intalnire cu Patriarhul Teoctist. Duminica 9 mai, dimineata va avea loc o intalnire cu domnul Radu Vasile, prim-ministru al Romaniei. Papa Ioan Paul al II-lea va participa la liturghia din Catedrala Patriarhala. Iar seara la liturghia Romano-Catolica in prezenta Patriarhului Teoctist. La ora 19:45 va fi ceremonia de plecare pe aeroportul Baneasa. Pe tot parcursul vizitei Sanctitatea Sa a incantat audienta prin folosirea limbii romane.

Portret Karol Wojtyla


(foto: ?)

Suveranul Pontif s-a nascut la 18 mai 1920 in localitatea Wadowice, din Sudul Poloniei. In timpul razboiului a fost deportat la munca fortata intr-o cariera de piatra. A fost hirotonit ca preot la 1 noiembrie 1946. A fost episcop si apoi Cardinal de Cracovia. Este numit Cardinal de Papa Paul al VI-lea in 1958. A fost profesor de etica la Universitatea Catolica din Lublin. La 16 octombrie 1978, la 58 de ani, a fost ales in fruntea Bisericii Romano-Catolice. In 1981, a fost ranit in cursul unui atentat comis la intrarea in Piata "Sfantul Petru".

KAROL JOSEPH WOJTYLA - Poet

Putini suntem cei care cunoastem aceasta latura a personalitatii Papei. A inceput sa scrie din tinerete poeme si canturi: "Cant despre Domnul ascuns", "Cant despre soarele nesecat".

Unde sa-L caut

Pana aici a ajuns Dumnezeu
si la un pas de neant S-a oprit,
fiind atat de aproape de ochii nostri.
Credeau inimile deschise, credeau inimile
simple,
ca-n umbra spicelor a disparut.

...

Cum sa-i multumesc soarelui

Cum sa-i multumesc marii ca valurile ei linistite
se revarsa pentru a cauta ratacirile mele
zilnice?
Cum sa-i multumesc soarelui ca amurgul nu
ma respinge,
ca seara si dimineata nu sunt departe una
de alta?

...

Ca dramaturg, la 20 de ani, a scris piesa "Iov". La sfarsitul razboiului a mai scris: "Fratele Dumnezeului nostru" si "In fata magazinului bijutierului". Amandoua abordand tema iubirii. Vom incheia decupand doua poeme din cantul: "Cant despre straluminarile apei"

Samariteanca

Fantana aceea de Tine m-a legat
prin ea Te-am cunoscut.
Printre noi n-a fost nimeni, doar luciul ei adanc
ca pupila curata in orbita pietrei tremurand -
ea in ochii tai m-a purtat
si-n ei m-a ferecat.

Cant despre straluminarile apei

O, ce bine! Nu voi putea sa Te am tot in mine
doresc insa, sa ramai in oglinda fantanei,
sa ramana frunzele si florile culese
din ochii mei mirati
ochi mai putini tristi si mai mult luminati.

M. P.Cuvantul
randuri nelinistitoare

Ma framanta...

Ma framanta ideea despre esec. Ma framanta ideea despre neimplinire. Anumite perioade din viata pot fi definite ca ratate, neimplinite sau pierdute. Crestini anonimi sau mari nume (Wurmbrand, Tutea, Steinhardt), au trecut prin locuri de detentie, iar anii, sanatatea si destinul lor par a fi puse sub semnul ratarii. Alti crestini anonimi si poate alte mari nume au avut o existenta la limita neputintei, sovairii si renuntarii. Acestia din urma sunt vulnerabili, iar valoarea esecului lor pare a fi alta.

Esecul poate fi nuantat? Poate fi diferentiat?
Esecul - neesec este a celor ce stiu ca viata este trecatoare si privesc cu credinta spre Sacru, spre Absolut, spre Hristos. Implinirea lor este DINCOLO ...
Esecul - blazare este a celor ce cad, a celor ce se zbat intre credinta si tagada. Pentru ei AICI a insemnat mai mult decat DINCOLO.

Ma framanta ideea despre suferinta, si despre cum poate ingadui Dumnezeu esecul. Cum poate ingadui Cel ce este DRAGOSTE, BUNATATE si VIATA: saracia, seceta si disperarea? Se contrazice Dumnezeu pe Sine?
(va urma)

Interviu cu pastorul Bryan Onken

(Primim la redactie semnale ca interviul cu Petru Corotas a fost greu de descifrat. Aceste semnale au un suport real, dar motivatia publicarii tine de dorinta de a arata un Pastor ucrainian, vorbitor de limba romana, ce traieste intr-un spatiu izolat si plin de nevoi)

(Reporter): Spuneti-ne cate ceva despre dumneavoastra.

Ma numesc Bryan Onken. Am venit la Iasi din Greenville, South Carolina. Am 44 de ani. Sunt casatorit. Numele sotiei mele este Sue, am doi copii: un fiu de 10 ani, Christopher si o fiica de 8 ani, Christine. Fac parte din conducerea unei Biserici din Greenville. Responsabilitatile mele sunt in principal atintite asupra credinciosilor adulti pentru a-i ajuta sa se maturizeze. Titlul meu este Pastor de ucenicizare. Biserica se numeste "South Side". Avem in jur de 1500 de oameni ce vin duminica dimineata la inchinare. "South Side" are si o scoala crestina, ce incepe de la gradinita la clasa a XII-a. Avem 900 de elevi care vin la scoala. M-am nascut in statul Michigan si mi-am facut studiile superioare in statul California. Cativa ani mai tarziu mi-am luat masteratul la un seminar ce se afla tot in California. Am fost pastor la cateva biserici in California. In South Carolina am lucrat cu cateva misiuni. Am lucrat cu organizatia lui Walter Martin "Christian Research Institute" care este o lucrare apologetica, ce ofera motive credintei si o apara. Am lucrat cativa ani pentru "Walk through the Bible", ce este o lucrare de invatare si instruire. Le-am scris un program de studiu si materiale pentru invatare si instruire.

(Reporter) Care a fost principalul scop al vizitei dumneavoastra la Iasi?

Scopul cu care am venit la Iasi a fost de a preda la Institutul "Betleem". Karl Kosobucki m-a rugat sa vin sa predau homiletica = prezentarea mesajelor. Pasiunea mea este in a comunica Cuvantul lui Dumnezeu intr-un mod eficient. In biseirca din care vin, petrec mult timp lucrand cu lideri si invatatori pentru a-i ajuta sa-si dezvolte abilitatile de a comunica Cuvantul lui Dumnezeu. Asa ca atunci cand Karl m-a chemat sa vin, m-am rugat pentru aceasta si a fost un lucru potrivit pentru mine. Am fost in Iasi doua saptamani. Prima saptamana am petrecut-o in a invata despre a invata, vorbind despre cum sa dezvolti o opinie despre ce spune Biblia, pentru a sti ce sa predai. Am vorbit despre cum sa pui un mesaj impreuna pentru a-l impartasi cuiva. Am mai vorbit despre cum sa daruiesti mesajul pentru ca el sa fie eficient. Iar a doua saptamana fiecare din studentii prezenti la cursuri a prezentat un mesaj de 15 minute, dupa care discutam pe marginea acestuia. Asadar prima saptamana a fost teorie, iar a doua laborator.
(Interviu realizat de Eugen Eremia. Va urma)

Dictionarul Teologic

Intentionam sa aratam cate ceva despre FIINTA si ATRIBUTELE lui Dumnezeu. Materialele folosite sunt de la trei mari teologi, ei au trait in timpuri, spatii si culturi diferite. Dar se intalnesc si se completeaza. Numele lor sunt: Ioan Damaschin, Thoma de Aquino si Dumitru Staniloaie. Iata traseul pe care intentionam sa-l parcurgem: a) Dumnezeu UNIME, b) Dumnezeu TREIME, c) Dumnezeu TATAL, d) Dumnezeu FIUL (Hristologie), e) Dumnezeu DUHUL SFANT. Treimea este de o fiinta si nedespartita, iar daca vorbim despre Persoanele ce sunt UNIME - TREIME, o facem pentru o mai buna intelegere. Nu uitam niciodata ca FIINTA si NATURA lui Dumnezeu este de necuprins si de neinteles. Iar eu personal nu uit ca sunt umil si neinsemnat rostitor de taine ...

UNIME - TREIME

Randurile ce urmeaza doresc a arata cateva adevaruri esentiale si anume ca Dumnezeu este EXISTENTA, Dumnezeu are EXISTENTA prin Sine. Cu alte cuvinte El este necreat (necauzat), El este primul motor. El este vesnic, pururea dainuitor. Aceste adevaruri le asezam sub titlul: "Lucrarile Necreate".

"Noi cunoastem si marturisim ca Dumnezeu este: fara de inceput, fara de sfarsit, vesnic, pururea dainuitor, nezidit, neschimbat, necreat, neprefacut." (Ioan Damaschin)

"El este propria fiintare. Esenta Sa este existenta Sa. Primul motor - miscarea tuturor lucrurilor. Etern, interminabil. Lipsit de inceput si sfarsit, existand in totalitate simultan." (Thoma de Aquino)

"El are existenta prin Sine. Este izvorul a toata existenta." (Dumitru Staniloaie)

Eduard OrasanuRaftul de carti

CINGHIZ AITMATOV - O zi mai lunga decat veacul (Legenda Mankurtului)

"Mankurtul nu mai stia cine e, din ce neam se trage, nu-si cunostea numele, nu-si amintea copilaria, tatal, mama - intr-un cuvant, n-avea cunostinta de sine a unei fiinte omenesti. Lipsit de personalitate..."

Acest roman incepe de la o intamplare tragica (moartea celui drag), ce vine in viata fiecarei familii, comunitatii. Particularitatea acestei restranse comunitati este izolarea in adancul stepei, acolo unde ingrijeau de o portiune a caii ferate. In gara lor nu oprea niciodata nici un tren. Acest fapt este si o parabola. Pilda despre neinsemnatate si anonimat. Pilda despre belsug de viata in adancul acestei neinsemnatati, al acestui anonimat. Autorul foloseste mereu, pe parcursul romanului acest text: "Pe aceste meleaguri, trenurile goneau dinspre Est spre Vest si dinspre Vest spre Est... Iar de o parte si de alta a caii ferate se intindeau marile spatii desertice Sari-Ozeki - Tinutul Stepelor galbene. Pe aceste meleaguri, toate distantele se masurau pornind de la calea ferata, ca de la un meridian Greenwich... Iar trenurile goneau dinspre Est spre Vest si dinspre Vest spre Est".

Moartea celui drag pune comunitatea in fata neprevazutului: Locul de ingropare? Ritualul de ingropare (in plina epoca comunista)? etc. Decizia ca ingroparea sa aiba loc in vechiul si legendarul cimitir Ana-Beiit, prilejueste calatoria (o alta parabola), acest drum e facut de un tractor, un excavator, un om pe o camila si un caine (o alta parabola - conflictul dintre modernitate si traditie). Drumul dureaza o zi, iar aceasta zi este mai lunga decat veacul. Amintirile traverseaza un interval lung de timp: Anii razboiului, dupa razboi - stalinizarea, moartea lui Stalin, oameni, tradari, iubiri, patimi, trenuri, vagoane, camile, truda, nasteri, frig, seceta.

La sfarsitul calatoriei, surpriza este naucitoare: un gard ce traverseaza pustia! O baza militara (cosmodrom) a frant drumul si rostul cimitirului. Unde il vor ingropa?
(va urma)

Eugen EremiaMuzica Crestina Contemporana

Cum va mai merge, iubitori ai muzicii? In numarul acesta va voi prezenta un cantaret, recunoscut pe plan mondial ca fiind unul dintre cei mai buni cant-autori. Cantaretul se numeste Carman. Neechivalat in muzica crestina si de necomparat in muzica in general, Carman s-a dovedit a fi un bun cunoscator al genurilor muzicale moderne si contemporane. Printre stilurile abordate de el amintim: rock 'n' roll, jazz, blues, rap, rock, raggae, praise & worship, gospel s. a. Albumele sale sunt lucrate cu profesinalism, inspiratie, talent si implicare totala alaturi de Dumnezeu. Dovada sunt albumele precum: "The standard", "R. I. O. T.", "Addicted to Jesus". Ultimul album al canteretului este "Mission 3:16". Carman este cunoscut in Romania, in special in partea vestica a tarii. Mai multe informatii despre Carman si misiunea lui veti putea gasi la www.carman.org


(recomandam a se vedea "Eugen Eremia - Galeriile de muzica crestina contemporana")

Miezonoptica
"Fiecare are dreptul la banalitatile lui!"

"Pentru ce imi ceri numele?", asa striga omul care mi-a spus: "Cuvantul si clipa. Cuvintele au greutate doar daca ascund lacrimi si truda, au limpezime doar daca sunt curatite prin jertfa si sacrificiu si reusesc sa fie mai mult decat o pictura a tacerii daca transforma timpul in eternitate. Clipa ne msoara timpul ce l-am pierdut definitiv, dar cuvantul ne deschide usile paradisului etern. Clipa este un paradis pierdut, dar cuvantul da viata si locuieste in paradis. Iar in paradis secunda nu va mai bate masurand lacrimile noastre. Cuvantul si clipa." (Eduard Orasanu)

Alina SimionUn bob de sare

... ei, acum totul parca-i altfel. Privesti cum florile de castan cad. Si mai privesti cum teiul s-a scuturat. E noapte de vara, si mii de stele se uita spre tine. Iar un luceafar a rasarit. Viata e opusul mortii sau o parte a ei? Istoria incepe cu fiinta noastra?

Ionut Apostu
Sunt Tanar

V-ati gandit vreodata ce inseamna tineretea?

Un bun prieten definea astfel tineretea: "Tanar este cel ce are aspiratii, vise si idealuri". Tineretea traieste hranita de visele ei, de vointa, puterea si capacitatea de a realiza, de a infaptui. Tineretea priveste la perspective, nu se uita inapoi, lasa in urma esecul. Ea merge inainte, cu gandul si sufletul, spre tinta. Spre tinta ...

Ei bine, tineretea cunoaste si inseamna ceva mai mult, deoarece Tinta este pe taram religios, spiritual si divin. Tineretea cunoaste CHEMAREA. Nu putini dintre cei chemati de Dumnezeu au fost si sunt tineri: Iosif, David, Daniel. CHEMAREA nu dispretuieste tineretea, caci aceasta varsta poate fi una a asumarii responsabilitatii si a depasirii dificultatilor. Tineretea este temelia vietii, "zorile vietii", cum spune Eclesiastul (Ecl. 11:10). Temelia aceasta trebuie sa fie tare, iar de neclintit, ca temelie, este Hristos.

"Zorile vietii" trebuie privite cu profunzime si seninatate, ca maine (viitorul) sa nu devina tulbure si incetosat. Totusi, tineretea nu inseamna lipsa indoielilor si a framantarilor. Exista un concept fals si anume ca tinerii sunt mai putin afectati de pacat, de rele si de ceea ce se petrece in jur: "Ei sunt indiferenti si superficiali!". Dar tineretea ramane varsta vulnerabilitatii, a sensibilitatii, a primei iubiri, a cautarii celuilalt. Varsta naivitatii, a neconventionalului si uneori a rebeliunii. Varsta cand trebuie sa fugi de pofte necurate si sa cauti neprihanirea (2 Tim. 2:22).
Vom incheia punand trei intrebari esentiale: Ce, Cum si Unde cladim? Trairea raspunsului aduce implinire sau dezamagire. Fiti tari in Domnul! (Prov. 20:29)

Epilog - metafora: este bine sa visezi, dar nu uita - fluturii mor cand descopera o taina!

Curier & Posta redactiei

"Frumusetea este Christos"! Contemplarea perfectiunilor christice este un exercitiu spiritual care uneste cerul si pamantul, care aduce cer in inimi, care transforma sub aspect spiritual pe contemplatori. Spurgeon spunea ca, intre altele, "a crede inseamna a privi". A privi pe Isus, criteriul perfect al Frumusetii, inseamna a-ti insusi principiile estetice divine: este deosebit de insemnat sa fii pe pamant si sa ai punctul de vedere al lui Dumnezeu.

S.C. (USA)


Muzica crestina contemporana PRO si CONTRA.

PRO

Salut ideea de a face prezentare de muzica crestina contemporana. Desi stiu ca majoritatea evanghelicilor maturi considera ca Diavolul este in muzica rock, stiu bine ca cei mai multi dintre tinerii evanghelici resping aceasta stupizenie si au cu totul alta parere. De aceea, daca tot asculta, este bine sa fie informati.

Danut Manastireanu (Iasi)

Contra

Iarta-mi, te rog, indrazneala in a-mi exprima o opinie referitoare la unul din articolele publicate in acest numar (3). Nu sint rau intentionat, ci, dimpotriva, apreciez osteneala ta; de aceea vreau sa imi exprim opinia intr-o maniera de dragoste frateasca sincera. Ma refer la articolul intitulat "Muzica crestina contemporana". Atunci cand muzica devine o propta in evanghelizare, cu intentia buna de a atrage tineret, incepem sa ne indepartam de adevarata putere de atractie spre Hristos (Rom. 1:1-6; Ioan 6:37,44; Efes. cap 1&2). Scopul unic al muzicii este de a-L slavi pe Dumnezeu. Folosirea muzicii pentru orice alt scop este o instrainare de la principiul acesta fundamental si o inclinare spre a face placere firii pamantesti(entertainment) si ca atare o degradare spirituala. Genurile muzicale amintite in articol, si in mod special: rock, soul, pop, rap au darul nu numai de a distra firea paminteasca (total depravata si biruita de diavol), ci au si darul de a stirni cele mai inferioare simturi animalice din noi si, de altfel, sint folosite cu succes de promotorii stricaciunii in asociatie cu drogurile. Eu nu sint de loc in favoarea ideii ca daca pui cuvinte cestine, fie ele chiar texte biblice pe o bucata muzicala, aceasta devine in mod automat muzica crestina. Nu cred ca exista rock ori pop ,ori rap crestin. Mai degraba cred ca aceasta muzica apartine umanismului contemporan si cand este introdus in Biserica lui Hristos este doar o manifestare ascunsa a rebeliunii impotriva adevaratelor valori spirituale (Ieremia 6:16). Cu siguranta ca atunci cand Domnul Isus va veni, multi vor fi surprinsi ca tot ce au facut a fost sa cladeasca gramezi de paie, fin, trestie, lemn care nu vor fi in stare sa treaca proba finala a focului. Cu toate bunele tale intentii, eu nu sint de parere ca o revista crestina este potrivit sa promoveze astfel de idei chiar daca ele vin din "luminatul west".

Ilie Martinovici (Sydney, Australia)

Asteptam si participarea dumneavoastra in aceasta dezbatere.

Actualitatea

Tinerii

Tinerii evanghelici din Iasi au fost invitati la o intalnire regionala la Bacau, sambata 8 mai '99. Intalnirea poarta titlul: "Sa fii curat intr-o lume murdara". Din programul acestei intalniri aratam cateva subiecte abordate: o alegere buna, eliberarea de sub povara resentimentelor, disciplinarea trupului.

Sio Fronteras

In Piata Unirii din Iasi vreme de doua saptamani un grup de Sud Americani au atras privirile trecatorilor. Ei au interpretat cantece traditionale din zona Anzilor. Prezenta, imbracamintea si repertoriul au fost inedite.

Kosovo
"Give peace a chance" John Lennon

In judetul Iasi, taberele de la Vale Seaca si Strunga se pregatesc pentru a caza refugiati albanezi din KOSOVO. Aviatia NATO a folosit o bomba cu grafit care explodeaza in aer si produce scurtcircuite, deregland sistemul energetic sarbesc. Premierul britanic Tony Blair a facut o scurta vizita la Bucuresti. Este primul sef al Guvernului Britanic care tine o alocutiune in Parlamentul Romaniei. Tony Blair a multumit poporului roman pentru atitudinea adoptata fata de criza din KOSOVO. Aviatia NATO a bombardat podul de cale ferata ce leaga Romania de Iugoslavia de la Stamora - Moravita. Legaturile feroviare sunt intrerupte.

Redactia

Alina Simion
Eugen Eremia
Eduard Orasanu (redactor sef)
Ionutz Apostu
M. P.

Posta redactiei: Multumim tuturor celor care ne-au trimis semnale. Am primit mesaje din Romania: Iasi, Bucuresti si Oradea, si din strainatate: USA, Australia, Norvegia si UK. Avem un cititor care ne-a scris pentru fiecare numar, el este Emanuel din Australia si un altul care ne-a scris de trei ori doar pentru ultimul numar, Danut Manastireanu din Iasi. S. C. (USA): Suntem impresionati de profunzimea randurilor dumneavoastra. Ne-ar face placere sa mai citim. Emanuel (Australia): Ne pare rau ca nu cunoasteti Iasul, este un oras frumos, cu foarte multa vegetatie (tei). Poate intr-o zi va vom trimite cateva imagini. Dumnezeu sa va binecuvinteze familia. Cristi (Iasi): Spune-ne cateva randuri despre tine. La ce biserica mergi? Florin (Norvegia): Iti multumim ca te rogi pentru noi. Danut Manastireanu (Iasi): Am avut o corespondenta uluitoare. Sfaturile tale sunt binevenite. Asteptam sa bem sucul acela impreuna. Si astazi iti multumesc pentru Aitmatov: l-am citi la recomandarea ta). Shalom. Robert (USA): Dupa principiul tau numarul 100 ar trebui sa fie premiat de premii inca neinventate. Primim gestul de afectiune al fetitei tale. Iti multumim pentru rugaciunile tale si ale Clarei. Iti place CD-ul? La multi Ani! Ilie Martinovici (Australia): Va multumim pentru aprecierile aduse revistei noastre si pentru intentia de a ne ajuta. La momentul potrivit va vom spune. Nu am vrea, datorita rubricii mcc, sa va pierdem ca cititor. Dimpotriva va invitam sa ne spuneti ce muzica va place? Speram ca nu v-ati suparat ca am publicat o portiune din mesajul dumneavoastra. Acceptam o parere opusa. Andrei Pricop (?): Va multumim pentru aprecieri si pentru adrese. Scrieti-ne ceva despre dumneavoastra. Vasi & Emma Negura (UK): Salutari! Asteptam vesti. Teodor (Bucuresti): Am asteptat cu interes raspunsul tau. A venit si observam ca esti o persoana profunda si matura. Simtim o oarecare rigoare si disciplina, si aceasta nu e rau. Vom continua dialogul personal cat mai curand. Sabina (Iasi): Buna! Stiu eu daca ai dreptate cu privire la o profesie pe care ar trebui sa o am!? Iti multumesc pentru aprecierea poeziilor. (Eduard) Alexandru Tuli (Oradea): Te salutam, esti primul cititor care da vesti din Oradea. Mai scrie-ne. Asteptam semnale din partea dumneavoastra la (...)

Va rugam sa ne semnalati eventualele probleme tehnice cu care primiti aceasta revista. Va rugam sa ne puneti la dispozitie si alte adrese email. Pentru numerele anterioare ale revistei raspundem solicitarilor. Va multumim.

"Frumusetea va salva lumea!" F. M. Dostoievski
iar frumusetea este
HRISTOS

Niciun comentariu: