Cristi TepesDragii mei, sunt nauc si fericit! N-am stiut ca existati (ca revista) pina acum citeva minute. M-ati imbogatit si, vorba lui Noica, aveti deci autoritate asupra mea. Ma rog lui Dumnezeu sa va ajute sa ajungeti sa-L puteti sluji tot mai mult si mai bine cu acest medium de neinchipuit pe vremea cind si eu haladuiam pe "Salt street" - Iasi de citeva ori (si ceva mai multe ore) pe saptamina. Nu stiu daca mai exista asa ceva in lumea romaneasca dar va doresc sa va cistigati tot mai mult autoritatea pe singura cale autentica: slujirea!

Dragii mei, ma bucur de multe lucruri din revista voastra, dar mai ales de abordarea realitatii romanesti dintr-o perspectiva crestina. V-as sugera sa insistati in aceasta directie si sa va extindeti pe toate planurile. Banuiesc ca situatia financiara a revistei nu este extraordinara, ca in mai toate publicatiile crestine din Romania (inafara celor care exista mai ales pentru ca sunt undeva niste bani de cheltuit) asa ca va sugerez sa introduceti si un spatiu de publicitate in care ati putea face reclama indeosebi cartilor crestine de buna calitate. Ar fi si o modalitate de slujire a cititorilor vostri si o cale de a va acoperi o parte dintre cheltuieli. Poate ca ati lansa si unele recenzii sau chiar polemici care ar fi folositoare atit timp cit ar ramine cordiale. In plus v-as sugera sa aveti o rubrica de stiri (stirile atrag public) si va trimit alaturat citeva surse de unde ati putea sa le preluati. Cu drag si pretuire, ca unul care va intelege efortul.
Cristi Tepes

PS De ce va numiti "Journal" daca nu apareti zilnic? Sper ca veti ajunge la acest deziderat. Daca tot veni vorba, pot sa va dau adresa unui site unde se gaseste primul manual crestin de jurnalism, "on line". (Cristi Tepes - 2000)

Titlurile textelor de mai jos:

. Martisorul
. La Moartea lui Ioan Alexandru
. Fratele vostru...
. Saptamana prieteniei


...

Martisorul
(SSJ nr. 47)

S-a-nchis ultimul plic cu martisor...
Tirzia noapte scirtiie-n feresti...
De-atitea visuri timplele ma dor...
Da-i bine s-ai pe cine sa iubesti.

Si-s fericit. Dar iata, un fior,
ma arde cu-o-ntrebare ca de jar:
S-a-nchis ultimul plic cu martisor
dar Tie Ti-am adus ceva in dar?

Nu mai gasesc nici ghiocei, nici crini,
potcoave, pisicute cu ochi reci...
O inima mai am cu-adinci rugini.
Primeste-o si-mprimavareaz-o-n veci!

S-a-nchis ultimul plic cu martisor...

...

La moartea lui Ioan Alexandru
(SSJ nr. 73)Fratele Ioan Alexandru a plecat Acasa, fara sa mai fi ajuns sa-si vada casa dupa accidentul pe care l-a avut acum 6 ani. A plecat fara sa sufere pe cind scria sau studia, in apartamentul in care locuia la Bonn. A fost gasit la masa de lucru cu capul cazut pe Biblie!!! Citi dintre noi nu am visa sa murim asa!

...

Fratele vostru...

Dragii mei, va anunt ca simbata viitoare, pe 14 0ctombrie, la 11.30, dupa transmisia directa de la Sf. Paraschiva, pe Programul 1 al TVR va fi, cu ajutorul Domnului, o emisiune cu Ioan Alexandru.

Nu va inchipuiti ce greu s-a aprobat si cu cit dispret a fost tratata ideea si ce putine si sarace mijloace de productie mi s-au pus la dispozitie. Am cerut conducerii TVR sa aprobe o emisiune la o ora de maxima audienta la fel cum a primit Dem Radulescu dupa inmormintarea lui (duminica la ora 21, la o saptamina dupa deces) si uitati-va ce s-a aprobat (la aproape o luna de la deces)!

Medaliile pentru copiii lui Dumnezeu nu sunt facute la monetaria lumii acesteia!

In schimb, SINGURA EMISIUNE CULTURALA A TVR1, care a pornit astazi pe 7 oct., care are o orientare avangardista si nihilista, facuta de pe pozitiile umanismului secular, a refuzat sa gazduiasca acest film cu Ioan Alexandru pentru ca nu cumva "sa-mi stric emisiunea" asa cum spunea Ruxandra Garofeanu, producatorul ei. In plus, inchipuiti-va ca, dupa transmisia de la Sf Paraschiva, "pravoslavnicii" realizatori de cultura de la TVR au intentia sa abordeze SEXUL in dimensiunea sa hetero si homo!!!

Inmormintarea lui Ioan Alexandru a fost impresionanta mai ales prin lipsa castelor politice si culturale. Cel mai mult m-a impresionat lipsa multimii de frati pe care o banuiam prezenta la mormintul lui CU ATIT MAI MULT CU CIT ACESTA ESTE IN ARDEAL unde se zice ca locuiesc cei mai multi evanghelici din tara. Indraznesc sa cred ca proportia de evanghelici la inmormintare nu a depasit proportia nationala a noastra, DAR CU SIGURANTA CA A FOST MULT INFERIOARA PROPORTIEI EVANGHELICILOR DIN ARDEAL. La inmormintarea sa au fost totusi aduse citeva coroane din partea bisericilor din Bucuresti, din partea "Cultului Baptist", si din partea lui Petre Dugulescu!!!

Inchipuiti-va ca nici macar Radio Vocea Evangheliei, caruia i-a fost fondator si pentru care s-a luptat din greu nu a fost preocupat de asa ceva. La fel, Alianta Evanghelica, pe care a sustinut-o la toate nivelurile.

Cred ca Ioan Alexandru a fost considerat "corp strain" atit in politica si cultura romana cit si in BOR (Biserica Ortodoxa Romana, n.r.), dar nu ma asteptam sa fie atit de usor trecut in uitare de catre fratii lui evanghelici pe care i-a slujit atitia ani!

As vrea sa va rog sa va rugati si sa anuntati mai departe fratii si surorile in legatura cu aceasta emisiune, prin care sper ca Domnul sa fie slavit dupa moartea fratelui Ioan si marturisit mai multor ascultatori chiar decit in timpul vietii sale. Va rog in plus sa CERETI fratilor si surorilor sa reactioneze scriind TVR, exprimindu-si opinia in legatura cu emisiunea si cerind, daca e cazul, reprogramarea ei la o ora de maxima audienta. In plus, s-ar putea cere ca Viata Spirituala sa programeze in fiecare duminica un fragment cu Ioan Alexandru. Adresa TVR este: Calea Dorobantilor 191 BUCURESTI.(SSJ - The Definitive Collection 2007)

Departe de mine gindul sa fac un idol din el dar daca noi, care suntem fratii lui, nu vom incerca sa perpetuam torentul de har pe care Domnul l-a revarsat prin Ioan Alexandru, atunci va garantez ca n-o va face nici Senatul nici Asociatia scriitorilor. In schimb nu m-as mira sa-l vad exploatat de aceia care l-au persecutat in timpul vietii sale.

PS: Rugati-va si pentru mine ca Dumnezeu sa ma calauzeasca si sa ma pazeasca si, daca aveti idei sau sugestii sau materiale vizuale sau auditive pe care puteti sa mi le puneti la dispozitie, sunt binevenite.

(informatie de ultima ora, nr) Dragii mei, azi dimineata am aflat ca s-a modificat ora emisiei filmului la care lucrez, cu fratele Ioan Alexandru.

...

Saptamana prieteniei

Daca ai putea reduce populatia din intreaga lume la un sat de 100 de persoane, mentinand proportiile tuturor popoarelor existente pe pamant, acest sat ar fi compus in felul urmator:

57 de asiatici
21 de europeni
4 americani (din America de Nord, Centru si Sud)
8 africani

52 ar fi femei
48 barbati

70 nu ar fi albi
30 albi

70 nu ar fi crestini
30 crestini

89 ar fi heterosexuali
11 ar fi homosexuali

6 persoane ar avea 59% din bogatiile lumii si toate 6 ar fi din Statele Unite

80 ar sta in case de nelocuit

70 ar fi analfabeti

50 ar suferi de malnutritie

1 ar fi pe moarte

1 ar fi pe punctul de a se naste

1 ar avea un computer

1 (da, numai 1 ar avea diploma de studii)

Si mai gandeste-te si la urmatoarele:

Daca te-ai trezit azi-dimineata mai mult sanatos decat bolnav, inseamna ca ai mai mult noroc decat milioane de persoane care nu vor apuca sa traiasca saptamana viitoare.

Daca nu ai trait pericolul unei lupte, singuratatea unei inchisori, agonia torturii sau chinurile foamei - esti inaintea altor 500 de milioane de oameni de pe lumea asta. Daca poti sa intri in biserica fara teama ca vei fi amenintat, arestat, torturat sau omorat - esti mai norocos decat 3 miliarde de persoane.

Daca ai mancare in frigider, haine cu care sa te imbraci, un loc unde sa dormi si o casa in care sa stai - esti mai bogat decat 75% din populatia lumii.

Daca ai bani in banca, in portofel si cateva monede intr-o pusculita - esti printre cele 8 procente ale persoanelor care traiesc bine.

Daca parintii tai sunt inca in viata si inca impreuna - esti, intr-adevar, o persoana rara, chiar si in Statele Unite si Canada.

Daca poti sa citesti acest mesaj esti de doua ori binecuvantat: pentru ca cineva s-a gandit la tine si pentru ca nu te numeri printre cele doua miliarde de persoane care nu stiu sa citeasca.

Cineva a zis odata:

Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani.
Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi.
Danseaza ca si cand nimeni nu te vede.
Canta de parca nu te-ar auzi nimeni.
Traieste ca si cand Paradisul ar fi pe pamant.

Este saptamana internationala a prieteniei. Trimite acest e-mail tuturor celor pe care ii consideri prieteni. Daca nu il trimiti, nu se va intampla nimic. Totusi, daca o vei face, cineva ar putea sa zambeasca atunci cand il primeste.

O saptamana frumoasa!

Linkuri:

Aa - Harta blogului - Explicatii "pas cu pas" despre SSJ

Niciun comentariu: