Florin VasiliuPastorul Florin Vasiliu, la inceputul SSJ-ului si pentru o buna bucata de vreme, a fost intr-o postura incomoda, si anume de a se bucura sincer cand SSJ-ul aducea laude si simpatie fata de comunitatea de pe Sararie 32, si, in acelasi timp, de a se disocia sau distanta cand SSJ-ul facea "boacane" si "calca prin strachini...".(SSJ - The Definitive Collection 2007)

Prolog

(text publicat in numarul jubiliar - SSJ nr. 20)

Ma bucur sa pot saluta The Salt Street Journal la o editie jubiliara. Aparitia celui de-al douazecilea numar al acestei reviste electronice este totusi ceva demn de remarcat. Doresc sa apreciez atat originalitatea acestei publicatii evanghelice cat si tenacitatea tanarului, dar inimosului colectiv redactional. Desigur ca originalitatea consta in faptul ca este prima revista electronica evanghelica din tara, dar mai ales ca este o revista ce incearca sa cultive gustul cititorilor sai pentru cultura in general. Deosebita mi se pare si dorinta exprimata in motto-ul revistei, aceea de a se adresa "celor care, intr-o lume dura si urata, iubesc sensibilitatea si frumosul". Cred ca in mare parte SSJ si-a atins obiectivul, dar de asemenea cred ca pot face si mai mult in lucrarea lor.

Remarcam de asemenea, tenacitatea celor ce scriu si fac posibila aparitia revistei. De fapt sunt uimit de modul in care s-au mobilizat si au putut pastra un ritm atat de alert. Sa publici o revista saptamanala, chiar daca apare in format electronic, este un lucru extrem de greu de realizat, dar iata ca este posibil. Lucrul acesta ma face sa cred o data mai mult in potentialul imens pe care il au tinerii devotati Domnului lor, si inflacarati de o viziune clara.

In cele din urma as dori sa-mi exprim bucuria in legatura cu faptul ca aceasta revista este scrisa de tineri, in marea lor majoritate, din biserica in care slujesc ca pastor. De asemenea prin numele ce il poarta SSJ este un mesager al bisericii, si de ce nu, un ajutor sau chiar o unealta in lucrarea acesteia.

Doresc ca The Salt Street Journal sa aiba in continuare binecuvantarea lui Dumnezeu, si sa nu-si piarda gustul (Matei 5:13), in misiunea care o are de indeplinit in lumea aceasta.

...

Prolog

(text publicat in numarul jubiliar - SSJ nr. 100)

Numarul 100! Iata o performanta cu care orice publicatie se poate mindri. Eu insa as dori celor ce muncesc si creeaza, cu o daruire si constanta de invidiat la SSJ, sa nu se mindreasca ci sa continue lupta cu „morile de vint“. Le doresc s-o faca nu intr-un stil „revolutionar“ ci s-o faca cu „nadejde“.

Ca unul care le cunosc, in parte, framintarile, dezamagirile, dar si micile bucurii, pot spune ca puterea pentru a merge mai departe poate veni numai din nadejdea pe care Dumnezeul nadejdii o poate da.

Orice idee pe care SSJ o poate publica sau sustine prin articolele sale, de la adevar, frumusete si libertate pina la curaj sau indrazneala, trebuie sa se circumscrie spatiului sacru in care domneste Fiul Cel Vesnic Viu. Apostolul Pavel ne spune fara umbra de indoiala ca totul trebuie sa se supuna Fiului si „...cind toate lucrurile Ii vor fi supuse, atunci chiar si Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu sa fie totul in toti“ (1 Corinteni 15:28). Cred ca in felul acesta vom avea parte de inca 100 de numere ale revistei, facuta de aceasi oameni (avind alaturi si pe altii, de ce nu?) dar care au dublat forta lor creatoare nu numai cu entuziasm si experienta ci mai mult, cu o pasiune a gloriei Celui din care si pentru care sunt toate lucrurile.

Cu multa dragoste si apreciere,
pastor Florin Vasiliu.

Linkuri:

Aa - Harta blogului - Explicatii "pas cu pas" despre SSJ

Niciun comentariu: