The Salt Street Journal nr. 37Saptamanal de cuvinte proaspete

Nr.37 / 26 decembrie 1999, Iasi - Romania

Numar de Craciun

La realizarea acestui numar au participat: Adrian Plamada, Danut Jemna, Eugen Grigoroscuta, Danut Manastireanu, Dan Gheorghiu, Marin Cantea, Dana Foszto

Cuprins: Lectia despre..., Prima stire, Litera, Semnele cerurilor si semnele vremurilor, Reflectii scripturale, Perspective teologice, Raftul de carti, Cinquecento, Senin, Trandafiri din Saron, Perspective psihologice, Cronica cinematografica, Jessica's Style, Un bob de sare, Un alt bob de sare, Sunt tanar, Curier&Posta redactiei, Epilog, Informatii subscribe / unsubscribe.

...

Lectia despre...

Fulgul de nea
Doarme in palma mea
Somn lin, pufos,
Dulce, dragastos.
Nu il voi trezi,
Il voi ingriji
Ca pe puiul meu
Dat de Dumnezeu

(Eduard Orasanu)


(Decembrie – 1999, primul Craciun petrecut impreuna, in poza: Eduard Orasanu, Ionut Apostu si Aretta Bazdara - "deschiderea cadourilor". Poza facuta in apartamentul din “Cantemir - sediul central al SSJ-ului”)

...

Prima stire

Corul Bisericilor Evanghelice din Iasi a colindat la data 24 decembrie pe Majestatea sa Regele Mihai, aflat intr-o scurta vizita in capitala Moldovei. Corul este format din peste 100 de persoane si este condus de dirijorul Mircea Ambrozie.

...

Adrian Plamada

Litera

Craciunul

- se sarbatoreste in Biserica, in Biserica lui Hristos, cea “slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana” (Ef. 5:27);
- e trairea unui miracol, intreaga omenire a fost martora unei nasteri “din fecioara”;
- e incarnarea Dumnezeului Celui Nelimitat care S-a limitat luand trup omenesc supus slabiciunilor omenesti;
- aduce bucurie Bisericii precum ingerii au adus pastorilor, aduce un “suflu de smerenie” atunci cand ne gandim la modul in care Dumnezeu S-a inomenit;
- e o sarbatoare a Bisericii, a intregii Biserici a lui Hristos, iar cine nu-L are pe Hristos in centrul acestei sarbatori, sarbatoreste altceva si nu incarnarea.

...

Danut JemnaSemnele cerurilor si semnele vremurilor

Am ocazia sa va scriu tuturor celor care v-ati obisnuit sa dati peste titlul

“Cugetari la Evanghelia dupa Matei”

in momente de sarbatoare, de reflectie, de odihna. Poate va asteptati sa va fac urari, dupa cum e traditia. Am sa va spun doar atat: acest exercitiu al scrisului, precum si al cititului, care nu sunt deloc comode, ne apropie unii de altii si ne duc spre cele ce vor veni cu nadejdea ca nimic nu e in zadar, nici scrisul, nici cititul, nici fapta, nici gandul, nici vorba... Acelasi, Danut Jemna

Cat de misterios si de provocator poate fi cerul pentru om!

Acum doua mii de ani, cativa invatati, astrologi religiosi ai Rasaritului, au vazut un semn pe cer care i-au facut atenti, curiosi, cautatori, un semn care le-a vorbit despre un eveniment de maxima insemnatate. Un mare Imparat S-a nascut pe pamant. Cerul depune marturie pentru asta, iar cei in stare sa desluseasca semnele cerului au inteles semnificatia semnului.

Dumnezeu a vorbit lumii pagane si a aratat spre marele eveniment al istoriei care tocmai s-a realizat. Iar lumea a inteles mesajul. Bucuria magilor a fost extraordinara (ciudat, in opozitie cu tulburarea Ierusalimului si a imparatului sau). Bucuria nu a fost numai a vederii semnului si intelegerii mesajului sau, cat mai ales a vederii Imparatului abia nascut. Iar evenimentul bucuriei, desi se consuma in discretie si smerenie, pare sa prevesteasca bucuria lumii care va avea parte de acest mare Imparat si Mantuitor.

Lumea s-a bucurat, cerul s-a bucurat prin stralucirea acelei stele calauzitoare, insa imparatul acestei lumi s-a tulburat. Nu oricine se uita spre cer se bucura si intelege semnele lui, nu oricine priveste albastrul cerului poate ramane linistit si in bucuria libertatii.

Cerul a coborat pe pamant. Evenimentul este unic si irevocabil. Istoria primeste pecetea cerului, Dumnezeu Se face om, tensiunea este maxima. Ingerii asista evenimentul, totul este miscare, bucurie, expresie. E noapte, e lumina, exista oameni care nu dorm, oameni care primesc revelatia, atat din neamul ales, cat si din lumea Neamurilor.

Dumnezeu a venit printre noi...


(textul acesta se poate citi integral in "Danut Jemna" - Cugetari privind Evanghelia dupa Matei)

...

Eugen GrigoroscutaReflectii scripturale

Dincolo de manifestarile vizibile ce caracterizeaza Sarbatoarea Nasterii Domnului Isus, care este pentru noi semnificatia spirituala a acestui eveniment?

Posibil prilej de contrazicere pentru istorici privind anul nasterii. Important pentru mine este ca S-a nascut Mesia. Posibil prilej pentru astronomi de contrazicere vazand Steaua Betleemului. Steaua nu a fost consecinta conjunctiei planetelor, sau a altor fenomene ceresti cunoscute. Steaua a fost unica - Dumnezeu a aprins-o pe bolta special pentru acel eveniment, pentru ca a vestit o Nastere unica, a Unicului Dumnezeu.

Ce reprezinta Isus? Un posibil raspuns: Numele cu care semneaza Dumnezeu atunci cand se adreseaza pamantenilor. Toata viata Sa - marcata de cele doua borne: Steaua si Crucea - a fost in slujba altora, pentru salvarea celor fara nici o sansa.

Multi oameni au vrut sa fie dumnezei (unii s-au si proclamat), dar numai Dumnezeul nostru a acceptat sa fie om, pentru ca prin credinta in El, noi sa traim ca fii de Dumnezeu. Slava Lui!

La final de an (si ce an urmeaza !!??!) un gand bun pentru toti cititorii, o urare: Isus Cristos, nascut in ieslea Betleemului sa-Si gaseasca in inimile voastre un loc permanent.


(recomandam a se vedea "Eugen Grigoroscuta - Galeriile de reflectii scripturale")

...

Danut ManastireanuPerspective teologice

Fundamentalismul

Ca sa rezumam lucrurile, putem spune ca aceste doua radacini - pietismul si fundamentalismul - sunt ca niste stafii care bantuie lumea evanghelica, si de foarte multe ori, reflexele sau actiunile noastre, cuvintele si predicile noastre vadesc fie inclinatii pietiste, care exalta relatia personala cu Dumnezeu, dar promoveaza un soi de izolare, de retragere din lume, fie accente rationaliste, care lasa impresia ca incearca „sa-L epuizeze" pe Dumnezeu.

Asa fiind, daca crestinismul nostru evanghelic nu va transcende aceste limite, atunci avem foarte putine sanse sa oferim o solutie pentru Romania. Cred ca sarcina tinerei generatii de teologi romani, care se formeaza in aceasta perioada, este aceea de a examina trecutul, in mod critic si cu simpatie, in egala masura locuind in aceasta traditie si asumandu-si-o, si de a oferi solutii pentru transcenderea acestor probleme, prin trecerea miscarii evanghelice din Romania pe o noua treapta, in care ea este implicata in societatea romaneasca, cu constienta ca desi noi nu vom salva lumea - ea va arde in cele din urma - dar ca in acest context avem datoria sa aducem vindecare, speranta, si sa salvam, prin harul lui Dumnezeu, cat mai multi oameni.


(textul “Perspective teologice” poate fi citit integral in "arhiva de aur" – Danut Manastireanu)

...

Raftul de carti

Charles Dickens - “Poveste de Craciun”

Domnul Scrooge avea o problema, iubea foarte mult banul. Da, se poate spune fara greseala ca batranul domn Scrooge era lacom si zgarcit.

Domnul Scrooge avea o meteahna, nu petrecea Craciunul, dimpotriva se zburlea si se opunea risipei de bucurie si daruire. Dar intr-o zi, primi o vizita cam ciudata, un vechi prieten de breasla se infatisa sosind din lumea umbrelor... Ei bine, trebuie spus, venise nepoftit, iar vestile aduse nu erau prea bune. Urma sa se confrunte cu trei “prezente”, trei “calatori”, trei spirite…

Domnul Scrooge avea indoieli, la urma urmei oricine poate fi obosit si sa aiba naluciri... Dar vestile se dovedisera vrednice de crezare, asa ca primul musafir aparu. “Cine esti?” intreaba Scoorge. “Sunt spiritul Craciunului trecut.” Si prin puterea acestui vizitator revazu drumul spre casa copilariei, reintalni cararea spre cele ale copilariei: bucuria, naivitatea, joaca, credinta, febrilitatea deschiderii unui cadou de Craciun... Apoi, sarind peste timp, se regasi flacaiandru, in locul unde isi facuse ucenicia. Si ce minunate si fericite baluri de craciun se organizau atunci... Si apoi un alt salt, si un alt loc vizitat... si acest loc rascoli amintiri si puse pe jar pe venerabilul domn Scoorge… iar in acest loc intalnise ceea ce parasise de mult: iubirea. In locul acesteia se intiparise egoismul si lacomia.

Domnul Scoorge nu mai avea indoieli, stia ca urmeaza sa vina al doilea mesager. Dar acum il astepta un altfel de Scoorge, mai uman, mai sensibil. “Sunt spiritul Craciunului din anul acesta. Priveste-ma!” (Eduard Orasanu)


(Decembrie – 1999, primul Craciun petrecut impreuna, in poza: Aretta Bazdara si Alina Simion - "atentie maxima". Poza facuta in apartamentul din “Cantemir - sediul central al SSJ-ului”)

...

Cinquecento

"Totul este in noi, opera noastra este un fel de jurnal" Pablo Picasso

Nasterea Lui ma cheama la o adanca tacere. Noi, obositii pelerini ai unui secol prea trist nu mai stim a-L cunoaste. Am pierdut frumusetea unei nasteri unice atunci cand am incetat a iubi, atunci cand am uitat a ierta...

Si totusi vorbim de Isus... Aud in linistea odaii mele batai - se bat cuie - se rastigneste un om... S-a nascut Mesia pentru a fi rastignit a nu stiu cata oara. Ma intreb: cand vom inceta a-L rastigni pe Cel pe care Il iubim?

Il iubim? Daca am sti sa iubim...

###

Mathias Stomer (nascut in jurul anului 1600 in Amersfoort - mort in 1672 in Naples). Adoratia Pastorilor (The Adoration of the Shepherds) subiect luat din Biblie (Luca 2:16)Pruncul e privit de Maria, de cei trei pastori. Lucrarea imi da pace. Ma infioara linistea ce exista in fiecare parte a tabloului. Cei trei pastori cu toiagul in mana ma uimesc prin privirea lor calda, prin fizicul pastelat de ani, fruntea sarutata de ganduri.... si totusi Il privesc pe Isus, intr-un fel in care noi nu vom invata a-L privi niciodata...

###

Lasati sa ninga. E Craciun... Aveti dreptul sa sperati....(Recomandam a se vedea "Istoria SSJ-ului in 6 desene" & Cinquecento - Aretta Bazdara)

...

Dan Gheorghiu

Trandafiri din Saron

NUNTĂ

La Nunta Mea voi trambita din stele
Sa se trezeasca grabnic zorii din morminte
Si ti-oi sluji in Slavile Intruchiparii Mele
Cu Vesnicia-n care te-alesesem dinainte.

La Nunta Mea din pulberi voi cuprinde
Tot ce-ai jertfit Iubirii - rug si osanale
Topit de dor voi fi, ca fulgeru-n vazduh fierbinte,
Sa-ti ies, Mireaso, lacrimand, cu Vesnicia-n cale.

La Nunta Mea voi preschimba-n Iubire
Si foc faptura ta; un şir de miriade
Si-un cantec nou din taina grea de Mire
Inmanunchind, Mireaso, Templul Vesniciei tale.

1 decembrie 1983


(poeziile "Trandafiri din Saron" pot fi citite in "arhiva de aur" - Dan Gheorghiu)

...

Sabina DodanPerspective psihologice

“Totul este prezent” (I)

“Este un timp cand nu se spune nimic,
este un timp cand se vorbeste,
dar nu este nici un timp pentru a spune tot”.

Prezentul stie sa mearga doar inainte. Viata trebuie inteleasa privind inapoi dar trebuie traita privind inainte. Fiecare clipa este “acum” si “apoi”, niciodata “inapoi”. Si daca acest prezent nu este timpul care trece, ci mai degraba noi ne stingem inaintea lui? Cel care ne intriga si ne complica toata viata este doar timpul.

Curand va incepe un nou secol, un nou mileniu, dar oamenii traiesc tot mai acut consecintele presiunii timpului: oboseala, tremurat, dureri puternice de cap sau de inima care, ignorate, duc la imbolnaviri grave.

In primul rand, nu este vorba despre ceea ce trebuie “sa faca” timpul (a chibzui, a gasi avantaje, a sti sa piarda...) ci de ceea ce ar trebui noi “sa gandim” despre timp (trecutul, viitorul, natura prezentului, realitatea timpului, de care unii se indoiesc). De obicei, problema timpului este evidentiata si subliniata de metafizica. Se crede ca-l putem lasa sa treaca, la fel cum acceptam simpla idee a conditiei noastre de muritori din care facem integral parte.

Cine scapa total de dorinta de-a intelege mai bine, ceea ce noi facem aici pe pamant, in lumea aceasta? Rari sunt acei care nu si-au pus intrebari asupra naturii timpului. Pentru multi filosofia este cea care ne ajuta sa-l intelegem mai bine. S-a constatat ca prea multa confuzie domneste adeseori cu privire la rolurile corespunzatoare trecutului, viitorului, prezentului. “Trecutul nu mai este inca, iar viitorul inca n-a sosit”. Aceasta este definitia lor.

Despre timpul psihologic, in numarul viitor.


(textele "Perspective psihologice" pot fi citite integral in "arhiva de aur" - Sabina Dodan)

...

Marin CanteaCronica cinematografica

“Iubitul meu se insoara”

Filmul o are ca protagonista in rolul principal pe Julia Roberts. Dincolo de aspectele savuroase ale scenelor comice avem ocazia sa ne intalnim cu o fina analiza psihologica a comportamentului uman in situatii mai delicate.

Un barbat si o femeie (rol jucat de Julia Roberts), foarte buni prieteni, si-au promis sa se casatoreasca unul cu celalalt in cazul in care vor depasi o anumita varsta si nici unul dintre ei nu va gasi pe altcineva. Cu cateva zile inainte de termen, cand ar fi devenit valabila intelegerea celor doi, barbatul isi anunta prietena ca se insoara si, mai mult decat atat, ii cere sa-l ajute la nunta. Acest lucru a dus la nasterea unei pasiuni puternice din partea ei pentru el. Si, fiind o personalitate puternica, a cautat sa-i castige iubirea, chiar inaintea nuntii. Prima modalitate a fost calomnierea miresei, dar, fiindca iubirea barbatului era prea puternica, a trecut la a doua si anume marturisirea propriei pasiuni. Fiindca nici acest mod nu a avantajat-o, in final isi da seama ca nu a actionat cand trebuia si renunta.

Daca castiga cineva in acest film este mireasa care iubeste fara prejudecati, stie sa se sacrifice dar si sa lupte pentru iubirea ei. Aproape tot farmecul filmului este dat de jocul Juliei Roberts, care cu expresivitate si inventivitate a reusit sa dea culoare si viata personajului interpretat, i-a dat tenta trairii dramaticului precum si mici nuante de bolnav psihic.
Morala care se desprinde este ca fiecare lucru isi are vremea lui, cand trebuie facut sau marturisit, altfel se va gasi altcineva sa-l faca.

Cu ocazia sfintelor sarbatori ale Nasterii Domnului doresc cititorilor revistei o actualizare a nasterii lui Hristos si o sarbatoare in viata proprie la fel de minunata ca si cea de acum 2000 de ani.


(textele din "Cronica cinematografica" pot fi citite integral in "arhiva de aur" - Marin Cantea)

...

Dana Foszto

Jessica's Style

Craciunul este una dintre cele mai importante sarbatori crestine. Revelionul vine si el destul de repede, ceea ce ne alarmeaza putin si ne punem intrebarile: Oare cu ce ne vom imbraca? Oare ce este cel mai potrivit pentru acest eveniment? Iata cateva idei despre tinuta potrivita pentru aceasta perioada a anului. Se vor purta in continuare combinatii din doua piese, fie jacheta si pantaloni, fie variante de sort si rochie fara maneci si lunga pana la glezne. Practice si conturand silueta, deux-pieces-urile si compleurile sacou-pantaloni sunt usor adaptabile oricarui moment al zilei. Special pentru noaptea de revelion, cea mai potrivita tinuta este o rochie dreapta, lunga pana la glezne, cu bretele subtiri, de preferinta de culoare neagra sau gri-argint. Si pentru ca este o noapte speciala, ne putem permite ceva mai deosebit in ceea ce priveste accesoriile, adica o curea din lant sau o esarfa prinsa in talie, cu nod intr-o parte vor fi de mare efect.

Aplicatiile manuale de dantela pe matase dau o nota aparte de rafinament rochiilor de seara. Se vor purta ciorapi de culoarea piciorului si pantofi din satin sau piele cu toc inalt. Nu uitati ca la reusita unei seri contribuie foarte mult si tinuta dumneavoastra.


(Decembrie – 1999, primul Craciun petrecut impreuna, in poza: Sabina Dodan, Aretta Bazdara si Alina Simion - "impodobirea bradului". Poza facuta in apartamentul din “Cantemir - sediul central al SSJ-ului”)

...

Un bob de sare

Te-am pandit. Tocmai treceai pe strada mea, dar nu am putut sa Te strig, nu aveam glas si, mai presus de orice, imi era teama. Acum Craciunul fara Tine mi se pare trist, purtatorul de simbol nu mai poate deveni Simbol, daca Tu nu mai existi in viata mea. Si totusi sper sa Te intorci pentru ca ai uitat usa deschisa, iar pentru Tine va fi mereu deschisa. Poate Craciunul urmator va fi unul adevarat alaturi de Tine. (Alina Simion)


(Decembrie – 1999, primul Craciun petrecut impreuna, in poza: Daniel Grigoroscuta si Mircea Paduraru - "glume". Poza facuta in apartamentul din “Cantemir - sediul central al SSJ-ului”)

...

Un alt bob de sare

Scrisoare catre Mos Craciun:

”Draga Mosule, recunosc ca nu am fost prea cuminte anul acesta care a trecut, dar parca cine nu a gresit deloc? Totusi, daca se spune ca tu indeplinesti dorintele celor care-ti scriu, te rog frumos, daca poti, si stiu ca poti, sa iei toata tristetea, revolta, suferinta, lacrimile, suspinele, nevoile, dorintele neimplinite, visele zdrobite, cuvintele urate, singuratatea, nesiguranta, lipsa de iubire, durerea, indoiala, zbuciumul - toate, nu doar ale mele, si sa le faci pierdute, sa nu se mai intoarca niciodata, si sa le inlocuiesti cu dragoste, sperante, respect, bucurie, rasete, vise reale, cuvinte dulci, prieteni, siguranta, fericire, pace, liniste, multumire.

O, Mosule dar cred ca-ti cer prea mult! Ar trebui sa ai un sac doar pentru mine, dar trebuie sa mai treci si pe la prietenii mei din redactie, la colaboratorii si cititorii ei sa le dai multa fericire, pace si bucurie, fiecaruia dupa cat a adunat anul acesta in sufletul lui, iar revistei adu-i cat mai multe numere noi realizate fara atatea probleme.”

Cu respect,

Sabina Dodan

p.s.: Nu uitati sa deschideti Celui ce bate la usa!

Craciun fericit!


(Decembrie – 1999, primul Craciun petrecut impreuna, in poza: Sabina Dodan si Ionut Apostu - "discutii aprinse". Poza facuta in apartamentul din “Cantemir - sediul central al SSJ-ului”)

...

Sunt tanar

Sa fie oare Craciunul? Sau doar o zi obisnuita din an, o zi in care se dau cadouri, o zi in care toti oamenii par a fi fericiti. Zic ca par a fi fericiti deoarece am vazut multa tristete. Am vazut tristete intr-o zi in care se sarbatoreste o mare bucurie!

Pentru mine a fost o zi nenorocita prin natura ei deoarece am vazut tristete, am vazut ticalosie, am vazut dezamagire, am vazut si saracie. Dar noi ca si crestini nu ar trebui sa ne gandim care este “rolul” lui Hristos in toata afacerea asta? Este El cumva afara si priveste pe geam la pomul nostru sau este el Cel care ne umple casa de bucurie? De ce nu ne lasam cercetati? Trebuie oare sa fim bantuiti precum Scrooge, in ajunul Craciunului, pentru a deveni mai buni? Chiar este necesar sa fim constransi sa devenim crestini adevarati?

Sa fie oare Craciunul sau mai degraba Nasterea unui prunc? Cred ca raspunsul e limpede pentru noi, insa de ce se simte atata amorteala? De ce atata sterilitate? Oare nu mai putem fi originali? Sau poate am uitata ca s-a nascut un Fiu…

Sa fie oare Craciunul? Pentru unuii este Craciun iar pentru altii este doar un prilej de a profita, de a calca peste altii…

Pentru mine Craciunul inseamna veselie si bunatate! Bucurie dar si smerenie, bun simt dar si compasiune. Ori cum poti fi capabil de compasiune daca nu s-a nascut un prunc in staul? O intrebare la care fiecare stim raspunsul… Ce pacat!

Sa fie oare Craciunul? Poate ca este, dar nu e asa cum visez eu Craciunul!

Fluturii ar fi vrut sa aiba parte de un Craciun in care sa nu moara tristi! E o sarbatoare unica prin veselie… (Ionut Apostu)

...

Curier & Posta redactiei:

Marius Cruceru (Oradea): Dragii nostrii, va dorim o sarbatoare a intruparii fara umbre, El este Lumina. O sarbatoare a noului inceput in nadejdea vietii fara sfirsit, El este Inceputul si Sfirsitul. Cu pace si buna invoire si in haine de sarbatoare Marius, Natalia, Neriah si Naum

Nota redactiei: Va iubim!

Christian Sandru (?): Ma bucur sa primesc newsletter-ul vostru si sa-mi dau seama cit de avansati am ajuns si noi Romanii. Doresc ca Dumnezeu sa va dea izbinda in toate. Apropo de emotii si legaturi nervoase, vointa noastra are un mare rol -- deciziile le luam noi insine si sintem total raspunzatori de ele; de multe ori insa din lipsa de experienta, cunostinta si mai ales lipsa de reponsabilitate, traim din emotii in loc sa traim din puterea de viata ce o avem de la Dumnezeu. Insa, este adevarat daca nu este cineva sa ne spuna si invete pierim din lipsa de cunostinta!

Nota redactiei: Va multumim pentru gandurile transmise si dorim ca Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ocroteasca.

Steven V. Bonica (USA): Sarbatori fericite! Cu ocazia sfintelor sarbatori de Craciun, dorim ca bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze cu tot ce e bun! Sanatate, fericire si implinirea tuturor dorintelor! Va multumim pentru tot ce ati facut pentru ca almanahul enciclopedic Romanian-American Yellow Pages 1999 sa fie realizat si distribuit! Pentru anul 2000 nadajduim sa va avem din nou de partea noastra! La Multi Ani!
Center Focus Publishing
http://www.centerfocus.org

Nota redactiei: Sarbatori fericite! Va multumim pentru increderea acordata, publicand si adresa revistei noastre in paginile dumneavoastra. Pentru noi, aceasta a insemnat foarte mult. La Multi Ani!

Anca Toderascu (?): Sarbatori fericite, pline de lumina si bucurii si un An Nou mai bun va ureaza cu prietenie Anca Toderascu.

Nota redactiei: Draga Anca, iti multumim pentru prietenia ta. Toate cele bune!

Emma Apostu (USA): "Love was born at Christmas"... spune un colind in limba engleza. De fiecare data cind ma gindesc la aceasta propozitie sau afirmatie gasesc un adevar profund si o dragoste adinca pentru noi, Creatia, din partea Creatorului. Un Craciun Fericit si un An Nou Binecuvintat pentru voi, cei care ati sacrificat timp si viata personala pentru ca aceasta revista sa existe. Fie ca Dumnezeu sa va intareasca si sa va ajute in munca pe care o faceti. Imi este dor de voi si de Iasi! Love ya!

Nota redactiei: Draga Emma, te asteptam, pe aici inca se mai fac gustaruri grozave (sarmale...). Ce zici? Love “pa”!

Adina & Alice (Botosani): Nespusa bucurie a Craciunului sa se statorniceasca intru voi, iar Noul An sa reverse asupra voastra viata, sanatate, pace, belsug de bucurii si, intru toate, buna sporire. Intru Multi Ani!

Nota redactiei: Graiul vostru e placut auzului (sufletului) nostru, iar aceasta sa fie intru clipe bucuros traite impreuna. Te mai asteptam intr-o vizita (intru...) in sanul redactiei. Pacea sa se aseze peste Botosani...

Catalin Baban (Constanta): Sincere Urari De Craciun si Un HAPPY MILLENIUM !!!

Nota redactiei: Multumim foarte mult! Inca dorim sa ne vedem personal, oare e posibil?

Nota redactiei pentru Mircea M. (Londra): Multumim. Un sfarsit de an deosebit alaturi de cei dragi.

Nota redactiei pentru Termoplast: Va multumim pentru ingaduinta...

Epilog: 2000?!


(Grafica cu care s-a editat acest numar. Grafica: Aretta Bazdara)

Pentru subscribe,unsubscribe, scrieti la adresa: (...) - trimiteti adresa si in functie de ce solicitati - o vom copia in / sterge din - banca de date. Indiferent de varianta, va multumeste:

The Salt Street Journal

Alina Simion
Aretta Bazdara
Daniel Grigoroscuta
Eduard Orasanu (redactor sef)
Ionut Apostu
M. P.
Sabina Dodan

"Frumusetea va salva lumea!" F. M. Dostoievski
iar frumusetea este
HRISTOS

Niciun comentariu: