Nicoleta Salcudean(SSJ - The Definitive Collection 2007)

Nicoleta SalcudeanTitlurile textelor de mai jos:

. Jurnal de tabara
. Prietenul meu din Egipt

...

Jurnal de tabara
(debut in SSJ nr. 72)

IERI

"Un rau iesea din Eden si uda gradina si de acolo se impartea si se
facea patru brate..."

(Geneza 2:10-14)

AZI

Alegerea profesiei

daca plantam flori
ele pot fi smulse,
scuipate sau...
calcate in picioare
in schimb,
daca le ingropam,
niciunul din aceste lucruri
nu se va intampla.
Numai ca
trebuie sa decidem
daca vrem sa fim gradinari
sau gropari.

(Beate Rosner)

AZI-MAINE

Sa visam cu Dumnezeu si... sa traim visele cu El! Sa cream impreuna cu El! Sa mergem ca un rau si sa hranim pe cei flamanzi si insetati. Aceasta e viziunea noastra.

- O retea de grupuri de studiu biblic inductiv, care au ca scop implicarea si slujirea. Oameni care studiaza Biblia pentru a fi schimbati, pentru ca doar oameni schimbati pot aduce o schimbare in societate.

- Tabara Iosua organizata in fiecare an, care cuprinde si o saptamana de misiune in tara sau in afara ei, pentru a invata sa fim ucenici ai lui Hristos, pentru a pune in practica ceea ce invatam.

- Intalniri periodice cu toate grupurile pentru interactiune in cadrul retelei, partasie, rugaciune etc.

- Scoala de Interpretare Biblica oferita de Timo Teams celor care vor sa puna patru luni deoparte pentru apropiere de Cuvant, transformare, si de asemenea aplicare a principiilor lui Dumnezeu. Seminarii oferite de Timo Teams, care prezinta metoda inductiva de studiu biblic.

- Revista "Scrisorile Vii": un instrument de comunicare pentru tinerii crestini interesati in teme legate de perspectiva crestina asupra lumii.

ORA 13.00

"Ai grija sa nu aluneci. Santul acesta a fost sapat aseara si a plouat intre timp. Asa, incet, tine-te de zid. Nu pe acolo!!! Pe aici se intra. Aici va fi sala de mese, iar acolo bucataria. Ieri s-a pus cimentul. Scandurile de aici sunt pentru podeaua de la etaj.

...Baietii... canta cand lucreaza. Sunt din grupul din Bazna si au venit sa ne ajute. Sunt aici de doua saptamani; sunt fantastici! Uite-l si pe Florin. El coordoneaza echipa de muncitori. Laura e "pe traseu" - ea e soferul nostru in perioada asta, si sunt foarte multe drumuri de facut.

Ai grija la urcat. Scarile nu sunt montate inca. Oooo, e mult praf aici!

Acestia sunt muncitorii profesionisti - instalatori- angajati de proprietar.

Ea e Loredana din grupul din Targu Mures - a venit sa ne ajute. Hai sa coboram sa vedem daca au venit si ceilalti. Nicoleta se ocupa de comunicarea cu studentii, cu grupurile, a fost plecata pentru doua zile la Cluj. Florin Mihaly e plecat la Sibiu sa incheie niste contracte. Dar, la pranz ne intalnim toti aici, mancam impreuna, dupa care avem un timp de lauda si inchinare.

El e Reinhard, liderul nostru. Sta de vorba cu un inginer. Sotia lui, Birgit face planificarea pentru saptamana viitoare. Micutii Eric si Ines sunt acasa cu Svenia care ii ingrijeste.

A, uite, a venit si Beta de la cumparaturi. Ea coordoneaza munca la bucatarie. Ghita e bucatarul sef, Marta si Laura Duca (Bazna) il ajuta. Marta si Ghita vor fi studenti la SIB.

Florina nu mananca cu noi azi, e la Bucuresti cu ceva hartii de rezolvat. Ei, ce zici? Asta e casa pe care vrem sa o inchiriem pentru scoala si pentru celelalte activitati TT pentru urmatorii ani. Speram sa fie gata la timp. Ce parere ai?"

" Si gradina? Florile? Unde sunt gradinarii?" " Tocmai..."

MAINE

Din discursul unui gradinar: Singurele flori care raman, sunt sufletele oamenilor...

...

Prietenul meu din Egipt

Prietenul meu a fost candva refugiat in Egipt... Sau poate era doar acasa...

Crestinii nu au dreptul la evenimente publice, evanghelizare sau alte manifestari de genul acesta in Egipt, dar de Craciun pot organiza programe de colinde... Pe data de 6 ianuarie (atunci sarbatoresc ei Craciunul) am participat la un astfel de program organizat de tineri in unul dintre cele mai mari hoteluri din Cairo.

Au venit multi oameni, chiar si musulmani. Colinde frumoase, atmosfera de sarbatoare. Eram undeva la balcon, urmarind totul. Si dintr-o data am inteles ceva extraordinar. Isus m-a invitat la ziua Lui... pe mine... tocmai din Romania... M-am simtit cu totul speciala. Si am mai inteles ceva extraordinar: El era sarbatoritul!

Prietenul meu a fost candva refugiat in Egipt... Am aflat care e de fapt originea numelui acestei tari: gr. Agiptis-Kipt-Kiptah = Casa Dumnezeului Ptah = Dumnezeul intregii creatii.

Egiptul poate deveni din nou ceea ce a fost la inceput, inainte de venirea altor dumnezei in vietile oamenilor. Egiptul poate fi din nou Casa Dumnezeului Pthah, Dumnezeul intregii creatii.

Prietenul meu e rege... Oriunde.

Niciun comentariu: